Platform creëren om vraag en aanbod met elkaar te verbinden

Scoren voor Gezondheid

Maas en Waal in Beweging: scoren voor Gezondheid

Scoren voor Gezondheid is een project waarbij voetballers uit de Eredivisie kinderen van de basisschool aanzetten tot een gezonde leefstijl. Zij geven het goede voorbeeld in bewegen en gezonde voeding. In het schooljaar 2016-2017 zijn de basisscholen in gemeenten Druten en West Maas en Waal aan de beurt.

Het project start met een clinic en een fit- en gezondheidstest bij het Goffertstadion van N.E.C. De kinderen ondertekenen daar een gezondheidscontract met één van de spelers. Op school komen vervolgens vijf thema’s over voldoende bewegen en gezonde voeding aan de orde. Hierbij worden studenten van ROC Nijmegen en HAN ingezet. N.E.C. Doelbewust werkt samen met GGD Gelderland-zuid om het project aan te laten sluiten bij het beleid in de regio.

Door in te gaan op de voedingsgewoontes van voetballers en het belang van veel bewegen te benadrukken, wordt getracht een duurzame verandering aan te brengen in de leefstijl en het bewustzijn van de leerlingen. De kinderen sluiten het project na 20 weken af met een tweede fit- en gezondheidstest bij N.E.C., waarna ze een diploma uitgereikt krijgen.

Ieder jaar doen er zo’n 500 leerlingen mee. Actief Maas en Waal heeft een grote rol gespeelt in de ontwikkeling van dit project. Daarnaast maken stichtingpartners ROC Nijmegen en N.E.C. dit project tot een groot succes. GGD Gelderland-zuid zet zich in om de scholen te werven en het project inhoudelijke lading te geven.

Maas en Waal in Beweging